У холодну пору року немає тієї великої кількості важливих для підтримки здоров'я соковитих фруктів. Як же пережити холодну пору року, з'ясували група вчених з Пенсільванського університету і Школи медицини Університету Джонса Хопкінса.
У дослідженні взяли участь більше 25 000 добровольців, половина з яких на прохання вчених ввели в свій раціон в осінньо-зимовий період сухофрукти. Перед початком експерименту дослідники вивчили медичні карти кожного учасника.
Результати показали, що люди, які вживали в їжу сухофрукти, мали більш міцний імунітет, менше скаржилися на здоров'я. До того ж, індекс об'єму талії і маси тіла виявився меншим, ніж у добровольців, які не їли сухофрукти. Цікаво, що навіть у випадках, коли добова норма калорій в раціоні була у любителів сухофруктів вищою, вони рідше страждали зайвою вагою, в порівнянні з групою учасників, які могли є менш калорійну їжу, але не додавали в меню висушені фрукти і ягоди.
Проте, дослідники підкреслюють, що зловживати сухофруктами теж не можна, важливо, щоб людина з'їдав не більше жмені висушених плодів на добу. В іншому випадку, можуть початися проблеми зі здоров'ям, пов'язані з розладом роботи ендокринної системи.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
В Україні заборонять небажані дзвінки на мобільні телефони
Дізнайтеся також, які продукти багаті цинком - важливий мікроелемент, який відповідає за безліч функцій в організмі.