Today.ua

Як вилікувати кашель у дітей без ліків - поради доктора Комаровського

Український лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, як без ліків вилікувати кашель у дітей. За словами медика, кашель - це всього лише симптом, лікувати його в принципі не має сенсу, терапії потребує хвороба, яка його викликала. Як же батьки без аптечних препаратів можуть позбавити малюка від кашлю?

Доктор Комаровський запропонував усього лише два ефективних способу, за допомогою яких можна допомогти дитині впоратися з кашлем. Перше, що рекомендує вжити Євген Олегович, це оптимізувати мікроклімат в оселі, повітря повинне бути вологим і прохолодним. Для цього необхідно знизити температуру повітря шляхом провітрювання і прикручування інтенсивності опалення. Також потрібно включити зволожувач повітря або розкласти мокрі рушники на батареях централізованого опалення. І друге: це вплив на реологію мокротиння, тобто забезпечити дитину великою кількістю гарячих напоїв, таким чином досягається в організмі надлишок рідини. Завдяки цьому слизова оболонка дихальних шляхів буде надійно захищена від пересихання, а мокрота стане більш вологою, вона буде легко відходити і откашливаться. За словами доктора Комаровського, люди, на жаль, схильні переоцінювати ефективність ліків, недооцінюючи при цьому важливість навколишнього середовища і пиття.

Нагадаємо, раніше Комаровський назвав нормальну температуру тіла для кожного віку. Як виявилося, це далеко не завжди 36,6 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ