Today.ua

Як видалити миш'як з рисової крупи: отрута потрапляє в зерна під час вирощування і зберігання

Не так давно в США вибухнув страшний скандал, в рисовій крупі був виявлений миш'як, причому у величезних кількостях. У зв'язку з цим, американське керівництво встановило для виробників граничні норми вмісту в крупах миш'яку. Але навіть якщо отрута залишається в зернах в мінімальних кількостях, її все одно краще видалити. Вчені розповіли, як це зробити.

Миш'як провокує розвиток смертельних серцево-судинних захворювань, над вирішенням даної проблеми працювала група вчених з Університету Шеффілда. Перше, що вдалося з'ясувати вченим, це ефективність ретельного промивання крупи. Безпосередньо перед приготуванням добре, промийте рис, перетираючи руками і змінюючи помутнілу воду на свіжу. Так ви позбавитеся від левової частки миш'яку. Далі рис потрібно пропарити, що дозволить позбутися не тільки від миш'яку, але і від інших шкідливих речовин, при цьому корисні вітаміни збережуться. У киплячу воду всипте рис і варіть рівно п'ять хвилин, потім знову промийте під проточною водою. Залийте пропарений і промитий рис чистою водою і варіть до готовності на слабкому вогні під кришкою.

Керуючись цією інструкцією ви зможете видалити з білого рису не менше 70 відсотків миш'яку, а з коричневого - більше половини. Фосфор, кальцій, магній і інші корисні мікроелементи при подібному способі приготування в рисової крупі збережуться.

Дізнайтеся, як правильно варити картоплю, щоб вона вийшла смачною і не втратила корисні властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ