Не так давно в США вибухнув страшний скандал, в рисовій крупі був виявлений миш'як, причому у величезних кількостях. У зв'язку з цим, американське керівництво встановило для виробників граничні норми вмісту в крупах миш'яку. Але навіть якщо отрута залишається в зернах в мінімальних кількостях, її все одно краще видалити. Вчені розповіли, як це зробити.
Миш'як провокує розвиток смертельних серцево-судинних захворювань, над вирішенням даної проблеми працювала група вчених з Університету Шеффілда. Перше, що вдалося з'ясувати вченим, це ефективність ретельного промивання крупи. Безпосередньо перед приготуванням добре, промийте рис, перетираючи руками і змінюючи помутнілу воду на свіжу. Так ви позбавитеся від левової частки миш'яку.
Керуючись цією інструкцією ви зможете видалити з білого рису не менше 70 відсотків миш'яку, а з коричневого - більше половини. Фосфор, кальцій, магній і інші корисні мікроелементи при подібному способі приготування в рисової крупі збережуться.
Дізнайтеся, як правильно варити картоплю, щоб вона вийшла смачною і не втратила корисні властивості.