Всі знають, що чай з шипшини - це справжня вітамінна бомба, яка зміцнює імунітет і дарує здоров'я людини. Однак, мало хто в курсі, що зберегти вітаміни і цінні мікроелементи можна тільки в тому випадку, якщо ягідки були правильно заварені.
Якщо потрібно приготувати настій з свіжих ягід шипшини, то їх слід розрізати, видалити насіння. В іншому випадку ворсинки будуть подразнювати слизову горла, що тільки погіршить стан.
Але найкраще заварювати шипшина в термосі. Саме при цьому способі приготування ягоди віддають всі свої корисні речовини воді, в якій знаходяться. Роздробити цілі плоди шипшини і засипте в термос, на 1 л настою потрібно 3 повні столові ложки ягід. Залийте гарячою водою, але не окропом, закрийте щільно кришку і залиште на ніч. Через 8 - 10 годин настій процідіть, розлийте по чашках. Додайте по ложечці меду і по часточці лимона.
Приємного апетиту і міцного здоров'я!
Пам'ятайте, що перед прийомом настою шипшини слід порадитися з лікарем. У деяких випадках цей засіб дуже небезпечно для здоров'я.
Приготуйте також корисне народний засіб від коронавіруса з ягід калини з медом. Смачні ласощі зміцнять імунітет і захистить від небезпечних інфекцій.