Today.ua

Як правильно заварити шипшину, щоб зберегти в напої всі вітаміни

Всі знають, що чай з шипшини - це справжня вітамінна бомба, яка зміцнює імунітет і дарує здоров'я людини. Однак, мало хто в курсі, що зберегти вітаміни і цінні мікроелементи можна тільки в тому випадку, якщо ягідки були правильно заварені.

Якщо потрібно приготувати настій з свіжих ягід шипшини, то їх слід розрізати, видалити насіння. В іншому випадку ворсинки будуть подразнювати слизову горла, що тільки погіршить стан. Засипте в чайник для заварювання 1 ст. л. зеленого або чорного чаю, додайте подрібнені свіжі або сушені ягоди шипшини, залийте окропом, накрийте кришкою і почекайте хвилин 15. Готовий чай розлийте по чашках і насолоджуйтеся приємним смаком і ароматом, з цілющим ефектом.

Але найкраще заварювати шипшина в термосі. Саме при цьому способі приготування ягоди віддають всі свої корисні речовини воді, в якій знаходяться. Роздробити цілі плоди шипшини і засипте в термос, на 1 л настою потрібно 3 повні столові ложки ягід. Залийте гарячою водою, але не окропом, закрийте щільно кришку і залиште на ніч. Через 8 - 10 годин настій процідіть, розлийте по чашках. Додайте по ложечці меду і по часточці лимона.

Приємного апетиту і міцного здоров'я!

Пам'ятайте, що перед прийомом настою шипшини слід порадитися з лікарем. У деяких випадках цей засіб дуже небезпечно для здоров'я.

Приготуйте також корисне народний засіб від коронавіруса з ягід калини з медом. Смачні ласощі зміцнять імунітет і захистить від небезпечних інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ