Today.ua

Кава вимиває кальцій з організму: скільки напою безпечно випивати на добу

Кава вимиває з організму кальцій, а надмірне споживання цього напою загрожує неприємними наслідками. Скільки чашок підбадьорливого напою можна випивати в день без шкоди організму, розповіла дієтолог Світлана Фус. І які проблеми можуть виникнути у людей, що перевищують цю норму?

Багато хто з нас починає свій ранок з чашки кави - для когось це вже стало ритуалом, а хтось дійсно не може підбадьоритися без нього. Крім того, що напій має безліч корисних речовин, він виводить з організму кальцій.

Це підтверджує дієтолог Світлана Фус, яка зазначає, що кава дійсно порушує кислотно-лужний баланс організму - приблизно по 6 мг кальцію виводить кожна чашка. Але це не страшно, якщо в день людина випиває не більше двох. Протягом дня з вживанням інших продуктів (молока, сиру, яєць, риби, горіхів, зелені) людина в змозі заповнити втрати.

Однак, що стосується людей, що випивають за день понад дві чашки кави, то у них можуть виникнути серйозні проблеми. Виведення кальцію приведе, наприклад, до руйнування і хворобливості зубів, м'язових судом і порушення серцево-судинної системи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як кава впливає на артеріальний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ