Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку

Автор: Анастасия Березовская

Вівсянка на сніданок може стати відмінним поштовхом для оздоровлення організму і навіть призведе до схуднення. Блогер з Хорватії провела експеримент, в ході якого вона кожен день їла корисну кашу. Дівчина розповіла про своє самопочуття, а також про те, які зміни відбулися в її організмі.

Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку - today.ua

Вівсянка, безумовно, дуже корисна і поживна каша, яка може зарядити організм енергією на весь день. У ній дуже багато клітковини й 20% денної норми білка, а також вітаміни, антиоксиданти та мінерали.

Івона Павічіч розповіла, що сталося з її організмом після того, як вона два місяці кожен день їла вівсянку на сніданок.

Варто відзначити, що вживати потрібно правильну кашу, а не швидкого приготування. Також в неї краще не додавати цукор, а покласти фрукти або мед.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Вживання вівсяної каші щодня призведе до того, що зменшиться тяга до солодкого. Це пов'язано з тим, що енергією організм буде насичувати каша, а не швидкодіючий цукор.

Також нормалізується обмін речовин. Вівсянка на сніданок надає організму почуття насиченості на довгий час, також зникає бажання попити чаю з чимось солоденьким. Завдяки цьому людина споживає менше калорій, і відбувається зниження ваги. Івоні в ході експерименту вдалося скинути 3 кілограми за 2 місяці. Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку Щоденне вживання вівсяної каші призведе до зниження холестерину і цукру. Також нормалізується робота шлунково-кишкового тракту.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також вівсянка допомагає при запорах. В ході іншого експерименту стало відомо, що у людей до 30 років, які вживали протягом 12 тижнів кашу, на 59% знизилася потреба в проносних препаратах.

Нагадаємо, вчені розповіли, яка картопля несе небезпеку для гіпертоніків.