Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку

Автор: Анастасия Березовская

Вівсянка на сніданок може стати відмінним поштовхом для оздоровлення організму і навіть призведе до схуднення. Блогер з Хорватії провела експеримент, в ході якого вона кожен день їла корисну кашу. Дівчина розповіла про своє самопочуття, а також про те, які зміни відбулися в її організмі.

Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку - today.ua

Вівсянка, безумовно, дуже корисна і поживна каша, яка може зарядити організм енергією на весь день. У ній дуже багато клітковини й 20% денної норми білка, а також вітаміни, антиоксиданти та мінерали.

Івона Павічіч розповіла, що сталося з її організмом після того, як вона два місяці кожен день їла вівсянку на сніданок.

Варто відзначити, що вживати потрібно правильну кашу, а не швидкого приготування. Також в неї краще не додавати цукор, а покласти фрукти або мед.

Популярні зараз

Українці, яким виповнилося 65 років, мають право на доплату до пенсії

Банки блокуватимуть українцям картки, на які надійшла сума понад задекларовану зарплату

Сирський зробив заяву щодо майбутніх ударів по території Росії: “Ми будемо використовувати зброю“

Уряд визначив перелік стоматологічних послуг і клінік, які надаватимуть українцям допомогу безоплатно

Вживання вівсяної каші щодня призведе до того, що зменшиться тяга до солодкого. Це пов'язано з тим, що енергією організм буде насичувати каша, а не швидкодіючий цукор.

Також нормалізується обмін речовин. Вівсянка на сніданок надає організму почуття насиченості на довгий час, також зникає бажання попити чаю з чимось солоденьким. Завдяки цьому людина споживає менше калорій, і відбувається зниження ваги. Івоні в ході експерименту вдалося скинути 3 кілограми за 2 місяці. Що буде з організмом, якщо кожен день їсти вівсянку Щоденне вживання вівсяної каші призведе до зниження холестерину і цукру. Також нормалізується робота шлунково-кишкового тракту.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Також вівсянка допомагає при запорах. В ході іншого експерименту стало відомо, що у людей до 30 років, які вживали протягом 12 тижнів кашу, на 59% знизилася потреба в проносних препаратах.

Нагадаємо, вчені розповіли, яка картопля несе небезпеку для гіпертоніків.