Пиво може бути корисним для організму, зокрема, його здавна прописували при захворюваннях нирок і сечового міхура, бронхіальній астмі і безсонні, проблемах зі шкірою та інших захворюваннях. Але недавно німецькі вчені дійшли до нового висновку. Було проведено дослідження, яке показало, що пиво знижує ламкість кісток.
Фахівці з Берлінського університету з'ясували, що ячмінь, з якого варять пиво, істотно знижує розвиток остеопорозу. А все тому, що в ячмені міститься колаген - речовина, яка допомагає відновлювати уражені ділянки кісток і суглобів. Причому найбільше колагену в світлому пиві.
Для профілактики остеопорозу пиво потрібно вживати тільки в невеликих кількостях, адже у великих дозах напій стає шкідливим. У цьому питанні дуже важливо не перестаратися. Пиво містить й інші корисні вітаміни і мікроелементи. Наприклад, калій допомагає проти гіпертонії. В одній склянці пива міститься така ж кількість калію, магнію, заліза, міді, цинку і фосфору, як в одній склянці апельсинового соку.
Раніше повідомлялося, що вино полегшує стан хворих при коронавірусі, так як містить антиоксидант ресвератрол.