Today.ua

Новий антирекорд по коронавірусу: в Україні за добу захворіли понад 8000 осіб

Коронавірусом в Україні за останню добу захворіли 8 312 громадян. Це новий антирекорд по добовій кількості виявлених хворих. Ситуація критична. Крім цього, за добу від СOVID-19 померли 173 пацієнта. І це другий антирекорд, так як більше 165 смертей від коронавіруса за добу ще не фіксувалося.

Загальна кількість інфікованих COVID-19 в країні склала 378 729 осіб. За статистикою, жертвою коронавіруса з початку епідемії стало 7 041 осіб. Активними хворими залишаються 216 662 особи.

Найкритичніша ситуація за кількістю хворих зараз в Харківській, Хмельницькій, Одеській, Донецькій і Львівській областях, а також в столиці. У Києві за минулу добу коронавірусом заразилися 741 осіб. Для столиці це рекордні показники за весь період епідемії.

Рейтинг областей виглядає таким чином:

Погіршення епідемічної ситуації в Україні змусило Кабінет міністрів 28 жовтня ухвалити рішення про продовження режиму надзвичайної ситуації до кінця поточного року. Громадянам ніхто не забороняє виходити з дому і не обмежує їх свобод і прав. По суті, режим НС необхідно для більш організованої і злагодженої роботи органів і систем держави, які задіяні в боротьбі з пандемією COVID-19.

Раніше лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чому результати ПЛР-тестів і комп'ютерної томографії в Україні часто виявляються неправдивими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ