У шкаралупі індійського горіха кешью є речовини, які відновлюють пошкоджені нерви людини, допомагають при розсіяному склерозі та інших захворюваннях нервової системи. До такого висновку прийшли американські медики.
Згідно з результатами нового дослідження вчених з медичного центру Університету Вандербільда, шкаралупа горіха кешью допомагає в лікуванні розсіяного склерозу та інших захворювань центральної нервової системи. У ній міститься спеціальна хімічна сполука, яка сприяє відновленню мієліну, - речовини, що формує захисну оболонку нервових волокон.
Руйнування мієліну якраз і призводить до різних видів склерозу і захворювань центральної нервової системи. Речовина в шкаралупі кешью називається анакардовою кислотою, і американські вчені припускають, що саме вона сприяє відновленню мієліну. Свою теорію вчені підтвердили на щурах. Виявилося, що у всіх випадках шкаралупа кешью вплинула на збільшення рівня мієліну і зниження паралічу нервової системи.
Підтримують рівень мієліну в організмі Омега-3 масла. Вони містяться також в жирній рибі, у волоських горіхах, гарбузовому і лляному насінні.
Раніше повідомлялося, який овоч знімає болі в суглобах і допомагає при артриті і артрозі.