Осінь - це період загострення хронічних захворювань на фоні перепаду температур і скорочення сонячного дня. Дуже важливо в цей період не впадати в депресію, навіть якщо ваш емоційний стан хоче бажати кращого. Щороку восени через перепад температури у багатьох загострюються хронічні захворювання і погіршується емоційний стан. Російський дієтолог Єва Шишова перерахувала овочі і фрукти, які допоможуть зміцнити імунітет і врятують від депресії.
У першу чергу потрібно звернути увагу на овочі та фрукти, які містять вітамін C, а саме: шипшину, болгарський перець, квашену капусту, цитрусові, темно-зелені овочі та зелень.
Не забувайте про вітамін Е, який міститься в горіхах, рослинних оліях, авокадо і хлібі з висівками. Також Шишова нагадує і про білок. Рибу, птицю, телятину і сир чергуйте між прийомами їжі, але обов'язково додавайте в свій раціон. Для гарного настрою і бадьорості духу в осінній період їжте банани і чорний шоколад. У бананах міститься дієва речовина триптофан. Це вид білка, який в організмі перетворюється в гормон радості серотонін. Шоколад в свою чергу активує роботу мозку і усуває симптоми депресії. А якщо змішати банани з шоколадом, то вийде гримуча суміш проти осінньої хандри.
Раніше повідомлялося, які продукти прибирають зайвий цукор в крові і показані діабетикам.