На здоров'я печінки негативно впливають фастфуд, алкоголь, солодка і жирна їжа, однак, в той же час є ряд корисних продуктів, які сприяють нормалізації роботи органу та сприяють швидкому відновленню пошкоджених клітин печінки. Про них розповіли медики.
У список корисних для здоров'я печінки продуктів фахівці віднесли: насіння льону; капусту (білокачанна, цвітна та броколі); нежирні сорти риби; стиглі фрукти і ягоди некислих сортів; молочні продукти невисокої жирності; вегетаріанські страви, відварні, тушковані, запечені; курячі яйця (не більше 1 яйця в день); морква і буряк; виноград без шкірки, кавун, хурму; натуральні фруктові та овочеві соки.
Для хорошої роботи печінки потрібно випивати за добу не менше 2 літрів чистої, фільтрованої води. Основний раціон повинен бути представлений їжею рослинного походження, овочами і фруктами, а харчуватися потрібно не менше 3 разів на день невеликими порціями.
Медики також рекомендують не їсти холодну їжу, а підігрівати страви перед вживанням. Людям з проблемами з печінкою потрібно знати, що кислі ягоди і зелень можуть викликати серйозне загострення вже існуючих захворювань, так як надмірно навантажують орган переробкою кислоти.
Раніше повідомлялося, як впливає вживання сала на артеріальний тиск.