Густота крові впливає на всю роботу серцево-судинної системи людини. Якщо вона дуже в'язка, тоді кровопостачання органів ускладнюється, що може спричинити розвиток варикозу і тромбозу. Також у людей з густою кров'ю підвищується ризик виникнення інсульту та інфаркту. Тому якщо ви знайомі з цією проблемою, дізнайтеся, які продукти рекомендують вживати кардіологи для розрідження крові, і від яких звичок варто відмовитися, щоб знизити навантаження на серце.
У першу чергу потрібно поповнити раціон продуктами, багатими саліциловою кислотою, омега-3 жирними кислотами, йодом і вітаміном Е.
Оливкова олія ефективно розріджує кров за рахунок вмісту омега-3 жирних кислот і вітаміну Е.
Полуниця, агрус, журавлина, малина і вишня - ягоди, багаті саліциловою кислотою.
Імбир розріджує кров, зменшує рівень цукру в крові, прискорює обмін речовин ... І це ще не все чудодійні функції, якими наділений цей продукт. З обережністю треба їсти імбир людям з аритмією і підвищеним тиском.
Горіхи і насіння також розріджують кров, знижуючи ризик хвороб серця і судин. Вони є джерелами саліцилатів, вітаміну Е і омега жирних кислот.
До складу кориці входить речовина кумарин, яка здатна знизити тиск, зняти запалення і зменшити розвиток пухлин.
Ще один продукт для тих, у кого занадто густа кров - червоний перець. До його складу входить капсаїцин, який підсилює кровообіг, збільшує прилив крові до органів і зменшує її згортання.
Кардіологи також рекомендують людям зі схильністю до тромбозів кинути палити, стежити за вагою, і пити багато чистої води.
Раніше повідомлялося, які продукти захистять від коронавіруса і підвищать в цілому імунітет.