Today.ua

На Землі починається магнітна буря: серце відчує її першим

На Землі починається магнітна буря. Деякі метеозалежні люди почали відчувати її прояви ще кілька годин тому. За шкалою геомагнітних збурень вона не буде сильною. Однак серце і судини відчують її сповна.

За прогнозами, геомагнітні збурення ледве досягнуть  рівня  G1 за п'ятирівневою шкалою. Джерелом потоку сонячного вітру стала південна полярна корональна діра, з якої у навколосонячний простір вивергаються потоки плазми. Такий потік долетів сьогодні до нашої планети і тепер не даватиме нам спокійно жити упродовж найближчої доби.

Збій ритмів серця, шум у вухах, стрибки тиску або просто немотивовані напади агресії чи меланхолія – це все прояви космічного явища, що завітало до нас. У такі дні треба особливо ретельно ставитись до свого та чужого здоров'я і постаратися запобігти негативним наслідкам геомагнітного збурення.

Найгірше, звісно, почуватимуться гіпертоніки, люди із хворобами серця і нервової системи, а також просто люди, що мають хронічні захворювання. Тому медики радять їм завжди тримати "улюблені" ліки напоготові і не відлучатися далеко від дому. Втім, навіть і здорові люди можуть у таки день відчути нездужання через влив магнітної бурі.

Як максимально убезпечити себе від впливу магнітної бурі

Нагадаємо, потужна магнітна буря терзала жителів Землі ще в середині грудня. А наприкінці 2020 року на нашу планету обрушився цілий геомагнітний шторм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ