Today.ua

Медики назвали продукти, які допоможуть побороти депресію

Раціон харчування впливає не тільки на загальне самопочуття, але і на настрій і психічне здоров'я. При пригніченому стані і перших ознаках депресії не потрібно відразу пити медикаменти. Спочатку варто переглянути продукти, які ви вживаєте. За словами медиків, певні дієти можуть запобігти або зменшити перебіг депресії. Давайте дізнається, що корисно, а що шкідливо їсти при пригніченому стані.

Дуже часто люди "заїдають" проблеми шкідливою їжею, через що набирають зайву вагу і тільки шкодять своєму здоров'ю. Але можна ввести в раціон продукти, які допоможуть налагодити емоційний фон. Доведено, що люди, які слідували середземноморській дієті з фруктів, овочів, риби і цільнозернових, на 16% рідше страждали депресією в порівнянні з людьми, які слідували типовій високовуглеводній західній дієті. Ця дієта вважається найефективнішою в боротьбі з депресією.

До складу середземноморської дієти входять протизапальні продукти, такі як листова зелень і риба. Деякі дослідження вчених доводять, що стримування запалення за допомогою дієти може допомогти запобігти депресії.

Мозку необхідні певні живильні речовини для виробництва хімічних речовин, які використовуються для регулювання емоцій. Їх можна взяти з таких продуктів, як жирна риба (лосось, скумбрія, анчоуси, сардини, оселедець), індичка, какао, йогурт, квашена капуста. Вживання в їжу фруктів і овочів може бути одним з найбільш ефективних способів боротьби із запаленням, оскільки вони містять антиоксиданти, які допомагають захистити ваші клітини від пошкоджень. Додайте в свій щоденний раціон волоські горіхи, ягоди, темний шоколад, каву і зелений чай, а також м'яту і орегано, і впасти в депресію вам буде не так просто. Відмовтеся від цукру, напівфабрикатів, ковбаси, локшини швидкого приготування і білого хліба, і ви побачите, як ваш стан буде змінюватися на краще.

Раніше повідомлялося, які продукти прискорюють старіння організму і позбавляють нас молодості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ