Кава - це напій, який має кілька способів приготування, і від цього залежить його смак. Важливо знати, як краще за все заварювати каву, щоб не нашкодити здоров'ю. Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави за допомогою френч-преса. Про це пише видання Maximum з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.
За допомогою френч-преса можна дуже швидко приготувати нефільтровану каву, але за словами медиків, часте застосування такого способу заварювання може мати серйозні наслідки для здоров'я. Вся справа в тому, що нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті, пояснив старший професор кафедри суспільної охорони здоров'я м медицини Гетеборзького університету в Швеції Даг Телле.
Раніше повідомлялося, який напій з легкістю замінить кави вранці тим, кому кава протипоказана.