Today.ua

Медики назвали найнебезпечніший метод приготування кави, який шкодить здоров'ю

Кава - це напій, який має кілька способів приготування, і від цього залежить його смак. Важливо знати, як краще за все заварювати каву, щоб не нашкодити здоров'ю. Медики розкритикували один з найпопулярніших способів заварювання кави за допомогою френч-преса. Про це пише видання Maximum з посиланням на дослідження The European Journal of Preventive Cardiology.

За допомогою френч-преса можна дуже швидко приготувати нефільтровану каву, але за словами медиків, часте застосування такого способу заварювання може мати серйозні наслідки для здоров'я. Вся справа в тому, що нефільтрована кава містить речовини, що підвищують рівень холестерину в крові. Використання фільтра видаляє їх і знижує ймовірність серцевих нападів і передчасної смерті, пояснив старший професор кафедри суспільної охорони здоров'я м медицини Гетеборзького університету в Швеції Даг Телле. Однак, якщо ви любите нефільтровану каву, то френч-прес не єдиний спосіб заварювання. Кава по-грецьки і по-турецьки також ваш варіант, але і такі способи заварювання не є корисними. У такому напої міститься велика кількість кафестола і кафіол, які підвищують холестерин. Тому корисніше все-таки використовувати паперові фільтри для видалення осаду. Проціджуйте через них каву, приготовану будь-яким обраним способом, і тоді про шкоду для здоров'я можна не турбуватися.

Раніше повідомлялося, який напій з легкістю замінить кави вранці тим, кому кава протипоказана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ