Квашена капуста - це доступне джерело вітамінів, яких нашому організму так не вистачає в осінньо-зимовий період. Під час епідемії коронавіруса ця страва в раціоні зможе зміцнити ваш імунітет, так як усі ферментовані продукти (сюди входить і кисломолочка) забезпечують захисний бар'єр для проникнення вірусу в організм. До такого висновку дійшли французькі вчені, простеживши зв'язок між раціоном харчування людей в різних країнах і рівнем захворюваності СOVID-19 в них.
Вчені припустили, що різниця в показниках захворюваності та летальності від COVID-19 в різних країнах залежить в тому числі від раціону харчування їх мешканців. Фахівці прийшли до висновку, що самі "живучі" країни (Туреччину, Грецію, Болгарію, Румунію, Німеччину та Південну Корею) об'єднує любов до ферментованої їжі.
У турків, греків і болгар на столах часто з'являються йогурт і кефір. Разом з німцями і корейцями вони також їдять квашену капусту. Так склалося історично, а отже предки цих народів щось знали.
"Ми встановили, що кисломолочні напої і квашена капуста здатні знижувати активність ферменту ACE2, використовуваного коронавірусом для проникнення в клітини, - пояснив професор пульмонології Університету Монпельє (Франція) Жан Буске.
Вчений розповів, що їсть квашену капусту 3 рази на тиждень і п'є кефір на сніданок кожен день. За рахунок високого вмісту аскорбінової кислоти квашена капуста може стимулювати імунітет і прискорювати одужання при вірусних інфекціях.
Дізнайтеся, у чому секрет приготування смачної вітамінної квашеної капусти на зиму.