Today.ua

Епідемія коронавіруса в Україні пішла на спад: Степанов заявив про позитивну динаміку захворюваності

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на ранковому брифінгу 7 грудня відзвітував про останню статистику захворюваності СOVID-19 по областям України. Глава МОЗ відзначив позитивну динаміку захворюваності, яка спостерігається вперше з серпня. Станом на ранок 7 грудня, в Україні підтвердили 8641 новий випадок зараження коронавірусом. За останній тиждень кількість нових хворих стала на сім тисяч менше, в порівнянні з позаминулим тижнем. На це вплинув карантин вихідного дня, вважає Степанов.

За словами міністра, за минулий тиждень в Україні захворіли 89 322 особи. Вперше з кінця серпня в країні фіксується зменшення кількості хворих, що не може не радувати. На позаминулому тижні (23-29 листопада) було зафіксовано 96 936 хворих, тобто за минулий тиждень число хворих зменшилося майже на 7500 осіб.

Міністр відразу зазначив, що кількість тестувань на COVID-19 минулого тижня склала 279 000, і це стільки ж, скільки і на позаминулому тижні, тобто тестів менше не стало. Кількість госпіталізованих минулого тижня становило 10 100 осіб, а на позаминулому тижні - 11 606. Це означає, що і тут спостерігається позитивна тенденція.

Карантин вихідного дня в Україні скасували, але глава МОЗ вважає, що це обмеження дало хороші результати. Зараз вирішується питання про введення локдауна. Жорсткий карантин в Україні збираються ввести з початку січня, попередньо на три тижні. Закриються ресторани, школи, садочки, спортзали, салони краси, всі розважальні заклади. При цьому роботу громадського і міжміського транспорту обіцяють не зупиняти. Остаточне рішення по датах введення локдауна уряд прийме 9 грудня.

Раніше виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, як в умовах локдауна працюватимуть дитячі садочки та школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ