Під час схуднення багато людей прибирають зі свого раціону вуглеводи, думаючи, що саме ці речовини сприяють набору зайвої ваги. Насправді, вуглеводи є найважливішим джерелом енергії для вашого тіла, тому відмовлятися від них зовсім - велика помилка. Дієтологи розповіли, які бувають вуглеводи, і що можна їсти при схудненні.
Вуглеводи діляться на прості і складні. Наше тіло має тенденцію швидше перетравлювати прості вуглеводи, тоді як складні перетравлюються повільніше і генерують енергію. При збалансованому харчуванні організму потрібні і ті, й інші. Але якщо у вас є зайва вага, тоді кількість простих вуглеводів потрібно скоротити. Це означає, що від макаронів, білого хліба і булочок варто відмовитися, а ось цільнозернового хліба, фруктів, овочів, насіння і бобових потрібно їсти побільше. У цих продуктах міститься клітковина, яка організму необхідна.
У нашому щоденному раціоні має бути від 45% до 65% вуглеводів. Знижуючи кількість вуглеводів, ми можемо позбавляти себе деяких вітамінів. Тому навіть при схудненні серйозно ставтеся до свого харчування і не обмежуйте себе в корисних речовинах.
Раніше дієтолог Олена Кален назвала продукти, які заважають схуднути і порушують сон.