Today.ua

Дієтологи розповіли, чому їсти картоплю перед сном небезпечно для здоров'я

Картоплю треба їсти в денний час, і тоді овоч принесе вашому організму тільки користь. Дієтолог Анжеліка Дюваль розповіла про негативні наслідки вживання картоплі на ніч, про які багато хто міг не знати.

Якщо їсти картоплю на обід, то підшлункова залоза без зайвого навантаження переварить і засвоїть її. Чим ближче до ночі, тим складніше організму буде впоратися з покладеною на нього завданням.

Найкориснішою дієтолог називає відварну картоплю з шкіркою. Не рекомендується їсти гарячу картоплю, вона повинна охолонути. Охолонувши, картопля вбирає зі стінок шлунково-кишкового тракту шлаки, очищаючи його, а гаряча картопля спровокує набір зайвої ваги. Медики зазначають, що активність підшлункової залози спостерігається в денний час, а після 18.00 вона заспокоюється. Картоплю слід вживати не частіше двох-трьох разів на тиждень, і бажано вдень. Якщо їсти картоплю зі шкіркою, то ви отримаєте додаткову порцію нерозчинної клітковини.

Картопляне пюре має високий глікемічний індекс, тому викликає різке підвищення рівня цукру в крові. Найкраще готувати овочеві рагу з додаванням картоплі. Овочі не дадуть піднятися цукру в організмі, і така страва буде більш безпечною для здоров'я.

Раніше повідомлялося, як смачно зварити картоплю в мундирах, і як приготувати смачне картопляне пюре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ