Today.ua

Дієтологи назвали продукти, які категорично не можна запивати кавою

Каву не тільки не бажано пити на голодний шлунок, але також цим напоєм не рекомендується запивати жирну їжу. Дієтологи розповіли, які саме продукти не можна поєднувати з кавою, щоб не спровокувати проблеми зі здоров'ям та розвиток діабету.

Якщо запивати кавою жирну їжу, то це посприяє різкому зростання рівня цукру в крові. Це стосується всіх людей, не кажучи вже про тих, у кого є проблеми з цукром. Якщо запити гамбургер або піцу кавою, то рівень цукру в організмі підвищиться вдвічі. Зловживаючи такими перекусами, можна заробити собі діабет, застерігають медики.

Експерименти показали, що при вживанні жирної їжі рівень цукру підскакує на 32% протягом вже декількох годин. Якщо протягом п'яти годин випити дві чашки кави, цукор в крові підвищиться на 65%. Це пояснюється тим, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а при вживанні напоїв з кофеїном цей ефект лише посилюється.

У багатьох назріло питання: коли ж можна пити каву? Найкраще пити каву не до, а після їжі - в середньому через годину після прийому їжі.

Якщо ви п'єте каву відразу після їжі, ви розбавляєте концентрацію шлункового соку. Неперетравлена їжа під впливом кави проходить далі по шлунково-кишковому тракту, викликаючи тяжкість і здуття в животі. Кофеїн і хлорогенова кислота дратують стінки шлунка в той період, коли травний процес ще не запустився. А ось через годину після їжі випити каву буде оптимально. Їжа як раз перетравиться, і додаткове вироблення шлункового соку не завадить.

Раніше повідомлялося, як приготувати каву з сіллю, щоб прибрати гіркоту напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ