Пора грибів зараз в самому розпалі. У лісі можна знайти багато їстівних грибів, але не всі вони однаково корисні для здоров'я. Дієтологи зійшлися на думці, що один з різновидів грибів є кориснішим за інші. Йдеться про білі гриби.
За властивостями, білі гриби нічим не поступаються м'ясу. В них містяться харчові волокна, білок, ферменти, полісахариди. Регулярне вживання в їжу цих грибів дозволяє успішно справлятися з онкологією і запобігає розвитку хвороб серцево-судинної системи.
Крім того, речовини, які містяться в білих грибах, сприяють роботі щитовидної залози, прискорюють ріст нігтів і волосся, а ще продукт відомий своїм величезним набором амінокислот. У білих грибах є фосфор, залізо, цинк, кальцій, тощо.
За словами дієтологів, білі гриби стимулюють травлення, але разом з тим, цей продукт важко перетравлюються організмом. Найкраще білки білих грибів засвоюються з повільними вуглеводами, наприклад, з необробленим рисом. А ось солі заліза, що містяться в грибах, добре засвояться з гречкою. Така страва - відмінний засіб для профілактики залізодефіцитної анемії.
Раніше повідомлялося, які продукти, за словами медиків, небезпечно готувати у фользі.