Today.ua

Стало відомо, скільки грошей залишилося на COVID-19 в Україні

Заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів повідомила, що в коронавірусному фонді ще є гроші на боротьбу з COVID-19 - на доплати лікарям, і на соціальну підтримку. На сьогоднішній день витрачено 40% виділених коштів.

В Офісі Володимира Зеленського повідомили, що в "ковідфонді" на даний момент є 34 млрд гривень. Фонд був створений у квітні, із загальною сумою в 65 млрд грн.

"Гроші - є. І на доплати лікарям, і на соціальну підтримку. Використання ковідфонда - 40%. Шановні, гроші є. На дороги було витрачено 16 млрд гривень, частина яких (витрат, - Ред.) не проведено", - заявила Юлія Ковалів.

У період карантину гроші з коронавірусного фонду були витрачені на переобладнання лікарень, закупівлі медикаментів, тести, доплати медикам. Крім того, 20 мільярдів гривень з цих грошей направили на пенсійну реформу, і ще кілька мільярдів на будівництво доріг. Ще 1,3 млрд грн були виділені також на місцеві вибори.

Місяць тому президент Володимир Зеленський запевнив українців, що гроші з коронавірусного фонду не витрачаються незрозуміло куди. З початку карантину в Офісі президента був створений ще один фонд по ліквідації наслідків коронавіруса з бюджетом 374 мільйона 620 тисяч гривень недержавних коштів. Гроші в цей фонд виділяла вже не держава, а представники українського бізнесу.

Нагадаємо, Петро Порошенко звинуватив команду Зеленського в розкраданні бюджетних коштів з Фонду для боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ